Priser fra 5000,- årlig
Bedrifter som håndterer næringsmidler er pålagt å ha et
IK-matsystem. Dokumentasjonen skal være tilpasset bedriftens
aktiviteter, risikoforhold og størrelse. Internkontrollen
skal dokumentere at bedriften følger loven og serveres trygg
mat.
Det er spesielt viktig å sikre at produktene som tilbys er
trygge for forbrukerne og at de oppfyller de krav som
stilles til kvalitet og hygiene. Det bidrar til å sikre
bedriftens omdømme og øke kundetilfredshet.
Internkontrollen synligjør uønskede hendelser som feil,
mangler og avvik, det er da lettere å utarbeide forebyggende
tiltak.
I tillegg kan en god internkontroll bidra til å redusere
kostnader for bedriften, for eksempel ved å unngå at det
oppstår feil eller mangler som må rettes opp i etterkant.
En internkontroll bør alltid være en del av den daglige
driften i en bedrift, og et ansvar for alle ansatte å følge
gjeldende rutiner. Det er også viktig at internkontrollen
kontinuerlig vurderes og justeres etter behov, for å sikre
at den fungerer optimalt.
Ekstra rutiner, opplæring av personalet, hjelp ved stenging/gjenåpning, pålegg fra Mattilsynet. osv. Pris etter avtale (fra kr 2.500,-).